Beschrijving
Hoe gebruik je cederhouten plankjes?
Leg de producten die je wilt roken op de plank en leg dit op het rooster in je BBQ. Directe warmte wordt geblokkeerd, de heerlijke smaak en geur van cederhout dringt door in je gerecht. Gebruik je een metalen BBQ? Week dan het plankje minimaal 30 minuten vooraf in water. Bij een keramische BBQ hoeft dit niet. Ceder houten planken worden het meest gebruikt bij het roken van een zalmmoot en andere vis, maar denk ook eens een mooi stuk vlees of het roken van groenten!
Rookhout voor zalm
Cederhout is een populaire keuze voor degenen die gerookte zalm willen maken. Het hout wordt afkomstig van de cederboom, die voornamelijk groeit in Noord-Amerika en Canada. Het hout heeft een delicate smaak die wordt beschreven als een combinatie van zoet en nootachtig, met een subtiele hint van ceder. De delicate smaak van cederhout maakt het ideaal voor het gerookte zalm. Het geeft een subtiele, rokerige smaak af die de smaak van de zalm benadrukt zonder het te overheersen. Bovendien is cederhout ook bekend om zijn natuurlijke antibacteriële eigenschappen, waardoor het een veilige keuze is voor het roken van vis. Cederhout kan ook worden gecombineerd met andere soorten hout, zoals alder hout of Mesquite, om een unieke smaak te creëren. Het is een populaire keuze voor zowel professionele koks als thuisrokers. Probeer cederhout voor uw volgende gerookte zalm en ervaar zelf de unieke smaak die het te bieden heeft.