Beschrijving
Rookplank voor de BBQ
Cederhouten rook planken zijn perfect om je Zalm koud of warm op te roken in de BBQ. Naast Zalm kan je deze planken ook gebruiken voor een breed scala aan andere gerechten om te bereiden. Denk bijvoorbeeld eens aan groenten en vlees.
Hoe gebruik je een rookplank?
Het is belangrijk om te weten dat als je de plank meermaals wilt gebruiken dat je deze dan niet boven de directe verhitting plaatst maar dus altijd indirect. Ook is het nodig om de plank vooraf ca 2 uur te laten weken in water. Nadat je de plank hebt laten weken is het zaak om de kant waarop je het te bereiden product gaat plaatsen even kort direct te BBQ-en. Op deze manier genereer je gelijk rooksmaak zodra je het product op de plank plaatst.
Daarnaast willen we dat de plank niet meer bedekt dan de helft van het BBQ rooster. Heb je dus een kleine BBQ dan is het wellicht een idee om de plank door midden te zagen en iets kleiner te maken.
Wil je de planken van cederhout nu meermaals gebruiken? Zorg dan dat je deze na de bereiding goed afwast met warm water en een afwasborstel. Het is namelijk bijvoorbeeld bij zalm zo dat dit een hele heftige geur achter laat als je dit niet doet. En je wilt natuurlijk niet dat je hamburgers de volgende keer naar zalm smaken!
Geniet ervan!