Meteen naar de inhoud

IQ Grills

Toont alle 3 resultaten

Wat is IQ Grills?

IQ grills is een merk dat is ontstaan door het bedrijf Beyond Barbecue. Het bedrijf is opgericht in 2021 en heeft zich snel opgewerkt tot een van de meest populaire merken in deze marktsegment. Dit komt voornamelijk door de hoge kwaliteit van de producten en de innovaties die zij toepassen in hun BBQ’s. Het merk maakt gebruik van de beste materialen en technologieën om hun kamado BBQ’s te produceren, waardoor ze een uitstekende prestatie en een lange levensduur garanderen. Het bedrijf is gevestigd in Kreileroord, Noord-Holland. Ze maken naast kamado BBQ’s ook buitenkeukens, rookhout en verschillende soorten houtskool. Het bedrijf is in het begin gestart met het produceren en importeren van restaurant kwaliteit houtskool. Dit hebben ze door het verloop van tijd zo goed gedaan dat er tijdens de groei van het bedrijf werd nagedacht over de verkoop van BBQ’s om deze houtskool in te verbranden. Om zo de cirkel rond te maken. De innovatie van de kamado BBQ’s is een continue proces. Zo is er in 2021 de eerste pirate black 21 inch kamado gemaakt. Waarnaar in 2022 de nieuwe 22 inch carbon black kamado op de markt kwam. Het merk is van plan de aankomende jaren continue door te innoveren met nieuwe modellen en features. We gaan dus nog veel moois zien van dit vrij nieuwe BBQ merk.

Een andere unieke eigenschap van IQ Grills is hun focus op de beleving van BBQ. Naast het verkopen van hun producten, zijn ze namelijk ook erg actief op sociale media en staan ze regelmatig op beurzen en events. Dit puur om ook zo de gebruiker te leren hoe ze professioneel om kunnen gaan met de verschillende kamado’s en soorten houtskool. Dit maakt het niet alleen een geweldig merk voor de BBQ-enthousiast, maar ook voor degenen die nog aan het begin van hun reis staan en willen leren hoe ze professioneel kunnen BBQ’en.

Hoe gaat de levering van een IQ Grills Kamado?

Wij snappen als geen ander dat het niet niks is om een BBQ van een bedrag als deze online aan te schaffen. We nemen graag deze onzekerheid bij je weg.  Op het moment dat je een IQ Grills kamado bij ons aanschaft nemen we contact met je op over de levering. We kiezen dan een geschikte dag uit en zorgen dat deze bij jou aan huis netjes afgeleverd wordt. De kamado bevat een gemakkelijk te lezen Nederlandse handleiding waarbij het opzetten hiervan een kinderspel wordt. Wij zullen na installatie ook nogmaals even contact met je opnemen over de gang van zaken en wat je van het eindproduct vindt. Dit zorgt er namelijk ook weer voor dat wij goed weten wat er zich bij de klant afspeelt zodat we wellicht dit proces nog wat verder kunnen optimaliseren. Na de installatie van je kamado kan je altijd bij ons terecht voor vragen. Bij Turn Don’t Burn staan we namelijk onze klanten bij van begin tot eind, van product tot recept tot gerecht.

Wat voor producten heeft IQ Grills in het assortiment?

IQ Grills heeft verschillende producten in het assortiment. De IQ grills large kamado is gemaakt van mulliet keramiek. Deze vorm van keramiek heeft een smeltpunt van maar liefst 1840 graden Celsius wat vele malen hoger ligt als het conventionele cordieriet keramiek. Hierdoor is de BBQ niet alleen sterk, maar ook in staat om hoge temperaturen aan te kunnen. Dit maakt de kamado geschikt voor diverse kooktechnieken zoals roken, bakken en grillen. Ook de IQ grills buitenkeukens zijn toegevoegd als nieuwste additie aan het merk. Daarnaast verkoopt het merk vele soorten houtskool van restaurant kwaliteit. Het merk blijft zich verder ook continue ontwikkelen en er komen daarom ook de aankomende tijd vele nieuwe dingen aan. Houd daarom onze website goed in de gaten!

Hoe onderscheid het merk zich?

IQ Grills onderscheidt zich vooral op het gebied van innovatie. De keramische BBQ’s worden namelijk geleverd met maar liefst 17 verschillende accessoires. Dit is met vlag en wimpel de meest compleet geleverde kamado. Hierdoor heb je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde BBQ sessie. Daarnaast is de IQ grill kamado gemaakt van mulliet keramiek, dit keramiek is veel harder als het doorgaans gebruikte cordiriete keramiek en houdt ook de warmte nog veel beter vast als cordiriet. Hierdoor is de BBQ efficiënter en heb je minder brandstof nodig voor hetzelfde resultaat. Ook heeft de kamado BBQ een divide & conquer systeem, waarmee je in principe 3-4 verschillende gerechten in een keer klaar kan maken doordat je het rooster in verschillende delen op kan delen.

Milieubewust & FSC® gecertificeerd

IQ Grills maakt alleen gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen in hun producten. Dit betekent dat ze geen schadelijke stoffen gebruiken en ook geen materialen die slecht zijn voor het milieu. Dit is belangrijk omdat veel BBQ’s een grote hoeveelheid energie verbruiken en schadelijke stoffen uitstoten. Dit maakt de IQ Grills kamado een verantwoorde keuze voor de consument die zich zorgen maakt over de impact van hun aankopen op het milieu. IQ Grills maakt daarnaast ook gebruik van recyclebare verpakkingen voor hun producten. Dit betekent dat de verpakkingen gemaakt zijn van materiaal dat kan worden hergebruikt of gerecycled, in plaats van verpakkingen die eenmaal worden gebruikt en dan worden weggegooid. Dit is een kleine maar belangrijke stap in het verminderen van afval en het beschermen van het milieu.

Om de bovenstaande maatregelen te versterken voert IQ Grills ook het FSC® keurmerk. Dit betekend dat de houtskool die wordt geproduceert enkel wordt gemaakt van bomen die op een natuurlijke manier tot hun einde zijn gekomen. Er worden dus niet bewust bossen gekapt voor de productie van deze houtskool. Al met al dus best wel wat dingen die ten goede gaan van ons milieu en daarom zijn wij ook blij dat we bij Turn Don’t Burn de product van IQ Grills in ons assortiment mogen voeren.

IQ Grills kopen

Wil je graag een IQ grills kopen dan is Turn Don’t Burn een heel geschikte partij voor jou! We helpen je namelijk maar wat graag in jou reis om de perfecte BBQ uit te zoeken. De IQ grills kopen is een uitgave, maar met de 25 jaar garantie op alle keramische onderdelen van de BBQ koop je vast met een lekkerder gevoel je kamado BBQ! Bovendien zal de kamado zichzelf terugverdienen door zijn efficiëntie en lange levensduur. Want als je het aankoop bedrag uitsmeert over een periode van 25 jaar dan valt het allemaal toch wel heel erg mee!

Als je dus op zoek bent naar een innovatief en top kwaliteit product, dan is de IQ grills kamado de BBQ voor jou! Bij Turn Don’t Burn hebben we ook verschillende aanbiedingen en acties waarmee je kunt besparen op je aankoop. Dus houdt vooral onze website in de gaten, hier gebeuren continue leuke dingen!

Bij Turn Don´t Burn zijn we momenteel met vakantie. We zijn dus nu niet in staat je bestelling te versturen. Mocht je toch een bestelling plaatsen dan wordt deze uiterlijk Woensdag 4 oktober verstuurd. 

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.