Ga naar de inhoud

Must have BBQ accesoires

BBQ accessoires kampen
Bart van Heulen, TurndontBurn

We zijn nu al zo’n 6 maanden online en dachten dat het wel het juiste moment was om het assortiment wat uit te breiden. Het is namelijk natuurlijk wel de bedoeling dat je bij Turndontburn terecht kunt voor een breed scala aan verschillende producten. Niet enkel leren BBQ schorten, BBQ rubs en sauzen. We gaan je nu dus wat meer vertellen over enkele must have bbq accessoires die we aan ons assortiment hebben toegevoegd.

Wat voor BBQ accessoires hebben jullie dan toegevoegd?

We hebben vooral gekeken naar wat wij miste binnen onze eigen ervaring tijdens het BBQ-en. Ik bedoel het is natuurlijk leuk om van allerlei producten in huis te hebben maar gebruik je ook echt alles? Met deze vraag zijn we eigenlijk gaan kijken naar onszelf en hebben we enkel en alleen de dingen aan ons assortiment toegevoegd waarvan we denken dat deze waarde toevoegen aan de BBQ ervaring. Producten die het leven makkelijker maken maar ook bijvoorbeeld dingen die de smaak van je harde werk op de BBQ ten goede gaan.

We zullen de producten die we hebben toegevoegd hier voor je onder elkaar zetten.

Basisbenodigdheden

We hebben een reeds producten toegevoegd waarvan wij denken dat deze behoren tot de basisbenodigdheden van het BBQ-en. Zo hebben we een mooie grote RVS tang van maar liefst 50cm toegevoegd. Een burger spatel, meat claws om je pulled pork uit elkaar te trekken en een marinade injector om meer smaak toe te voegen, butchers paper waarvan we de werking vele malen beter vinden als aluminium folie en handschoenen voor de veiligheid die tot wel 300 graden Celsius veilig zijn. Deze bbq accessoires vallen bij ons toch wel onder de categorie must have bbq accessoires en we raden daarom ook iedereen aan deze in ieder geval bij de hand te hebben tijdens het BBQ-en.

Wat ons naast de basisbenodigheden ook heel erg heeft geholpen met BBQ-en zijn de aluminium wegwerp bakken. We gebruiken deze voor een variatie van toepassingen maar vooral als lekbak in je BBQ zijn deze echt super. Ik bedoel we willen toch allemaal graag zoveel mogelijk tijd besteden aan het maken van lekkere dingen op de BBQ, niet met de schoonmaak ervan. We hebben deze in 3 verschillende maten, small, large en extra large. Voor een ieder wat wils dus!

Rookhout

Naast de uitbreiding van ons assortiment met de basisbenodigheden hebben we ook een uitgebreid assortiment rookhout toegevoegd. We zijn er namelijk wel achtergekomen dat deze categorie echt behoord tot de must haves bij BBQ. De rook van de verschillende soorten rookhout geeft namelijk zo verschrikkelijk veel smaak af en kan het gerecht echt maken. We hebben het rookhout in 4 verschillende soorten in ons assortiment, en die 4 soorten weer in een reeds smaken. We zullen ze je hieronder per categorie even laten zien.

Rookchunks

De veruit meest gebruikte en makkelijkst toe te passen vorm van rookhout zijn wel de rookchunks. Deze blokken zijn perfect voor de low & slow bereidingen van bijvoorbeeld pulled pork of pulled beef. Je legt simpelweg een aantal chunks op verschillende plekken in je houtskool voordat je deze aansteekt en je zal zien je dat gedurende 3-5 uur voorzien bent van rook. De rookchunks hebben we in 7 verschillende soorten waaronder eiken, beuken, appel, kers, hickory, rode wijn vaten en whisky vaten. Keuze zat dus al zeg ik het zelf!

rookhout chunks bbq hickory

Rooksnippers

Naast de meest gebruikte variant chunks hebben we ook snippers. Deze worden in combinatie met de RVS smokerbox gebruikt en worden voordat ze op de BBQ in de kolen worden gelegd gedurende een half uur in lauwwarm water geweekt. Rooksnippers zijn perfect voor de wat kortere bereidingen en hebben wij veelvoudig toegepast bij bijvoorbeeld de shotgun shells, ABT’s, zalm-bacon bites en buikspek. Ga je dus voor een gerecht met een wat kortere bereiding? Dan zijn deze echt geschikt. Ook deze rooksnippers hebben we in 7 verschillende smaken waaronder eiken, beuken, appel, kers, hickory, rode wijn vaten en whisky vaten. 
rookhout bbq snippers kers

Rookmot

Naast het warm roken van vlees, vis, groenten en nog veel meer kan je natuurlijk ook koud roken. Dit is een manier die we veelal kennen van koud gerookte zalm. Dit kan je dus ook gewoon maken met je eigen BBQ, hoe vet is dat? Je combineert een van de 5 smaken rookmot: eiken, beuken, appel, kers en hickory met de cold smoke generator en je creert simpelweg koude rook. Zorg er wel voor dat de temperatuur buiten niet boven de 12 graden komt terwijl je dit doet want anders gaat het process niet goed. eiwitten in zalm gaan namelijk stollen bij de temperatuur van 25 graden. En aangezien de koude rook wel wat warmte afgeeft heb je hier rekening mee te houden. De cold smoke generator is ook wel echt een van onze must have bbq accessoires en raden iedereen aan om dit een keer te proberen! 
must have bbq accessoires

Rookplanken

Naast de vorige 3 soorten rookhout hebben we ook ceder houten rookplanken. Deze zijn perfect geschikt voor het warm roken van verschillende soorten vis en vlees en worden ook veelal gebruikt bij zalm. Je legt het te roken product simpelweg op de planken boven de kolen en door de warmte zal de onderkant van de planken gaan smeulen en rooksmaak afgeven. 
cederhout plank bbq

We hopen dat je een van je must have bbq accessoires hebt gevonden uit dit stuk informatie en hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dit nou het geval zijn dan zien we je natuurlijk graag als klant bij Turn Don’t Burn. Mocht dit niet het geval zijn dan hopen we toch dat je er wat aan hebt gehad.

Heb je door dit artikel vragen gekregen dan kan je deze ten alle tijden stellen via de whatsapp mogelijkheid rechts onderaan de website. Of stuur ons een bericht via de verschillende sociale media kanalen. We zullen zsm op je reageren! 

En onthoud,

Turn Don’t Burn