Gepofte aardappel BBQ recept
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als the
Poahhh, een broodje shoarma van het spit en nog wel zelf gemaakt in je eigen achtertuin ook! Het kan vandaag de dag allemaal. Het enige dat jij nodig hebt voor je barbecue is jawel.. Een spit. Maar voordat we in de bereiding duiken van heerlijke zelfgemaakte shoarma ga ik jullie wat meer vertellen over dit gerecht. Want waar komt shoarma eigenlijk vandaan? En welke kruiden zorgen er nu voor dat dit vlees zo fantastisch smaakt? Ik ga het je allemaal vertellen in dit recept! Lees lekker verder.
Shoarma is een populair vleesgerecht dat oorspronkelijk komt uit het Midden-Oosten, met name in landen zoals Libanon, Syrië en Turkije. Het woord “shoarma” is afgeleid van het Turkse woord “çevirme”, wat “draaiend” betekent. Het gerecht bestaat uit dun gesneden plakjes vlees, zoals lamsvlees, kip of rundvlees , die gemarineerd worden in een mengsel van kruiden en specerijen zoals knoflook, komijn, paprika en koriander. Het vlees wordt vervolgens gestapeld op een spit waarna deze boven vuur wordt rondgedraaid totdat de buitenste laag van het vlees gaar is en een bijna knapperig laagje heeft.
We bereiden deze shoarma op het spit in onze kamado BBQ. Dit doen we direct boven de kolen. Om er voor te zorgen dat dit niet te hard gaat vullen we de kolenmand maar aan 1 kant. Zodat het vlees ook tijd heeft om bij te komen en niet aan alle kanten wordt voorzien van stralingswarmte. Zo kan je de temperatuur beter controleren en kan de shoarma rustig draaien aan het spit.
We hebben er in dit recept voor gekozen om kip dijfilet te gebruiken voor de shoarma. Dit is omdat kipdijfilet van zichzelf behoorlijk veel vet heeft en dat daar veel smaak in zit. Op het moment dat de warmte oploopt in de BBQ dan draait het vet zo mooi over het hele vlees heen en krijg je een heel erg smakelijk geheel. Daarnaast kruiden we de shoarma in verschillende kruiden en doen we dit het liefst de dag van tevoren. Zo kunnen de kruiden goed in het vlees trekken en bevordert dit ook de uiteindelijke smaak weer.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit BBQ spit recept ook geïnteresseerd in andere recepten voor op de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten & tips. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als the
Pulled chicken pita’s van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Hoppa! Weer een nieuw recept, deze keer zijn we aan de slag gegaan
NGP Short Ribs van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Short ribs, we hebben ze al veelvoudig klaar gemaakt en vinden dit toch
Vlees marineren voor de BBQ doe je zo! Door Bart van Heulen Gezellig de BBQ aansteken is een van de favoriete bezigheden van veel mensen
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.