Bacon Wrapped Onion Rings
Bacon Wrapped Onion Rings Facebook Instagram Door Bart van Heulen Bijgerechten en kleine snacks van de BBQ. Wij bij Turndontburn zijn er werkelijk dol op!
Spareribs, we kennen ze ondertussen allemaal wel. Het mooie aan deze vleesribbetjes is dat er een heel hoop mogelijkheden zijn op het gebied van bereiden. Zo kan je ze snel op een hoge temperatuur bereiden wat zorgt voor een bite of langzaam voor een langere tijd wat zorgt dat de ribbetjes zo van het bot af vallen voor de zogeheten ‘fall of the bone’ spareribs. In deze bereiding gaan we eigenlijk voor spareribs die qua gaarheid daar precies tussen in zitten. Dus schone botjes maar nog wel een lekkere bite. Perfect als je het mij vraagt. Wil je dus meer weten over hoe je deze Oosterse spareribs klaar maakt? Lees dan snel verder.
Voor degene die niet weten wat spareribs zijn en waar deze precies vandaan komen leg ik dit graag even kort uit. Spareribs zijn een van de goedkoopste delen van de varkensribben en bevinden zich onder de maag, borst en achter de schouders. De spareribs bevatten meestal 11 tot 13 botjes waarbij het vlees zowel tussen als op de botten zit, afhankelijk van de kwaliteit. Vandaag de dag kan je zowel gewone spareribs als dik bevleesde spareribs kopen. Beide gradaties is wat van te zeggen, het is net wat je zelf persoonlijk lekkerder vindt.
We bereiden deze spareribs indirect op de BBQ, wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de spareribs zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de ribben rondom doet garen.
Wij pakken het vlees in deze bereiding in met butchers paper. Dat doen we omdat dit praktisch dezelfde werking heeft als aluminiumfolie alleen kan het vlees door het papier heen blijven ademen. Dit zorgt ervoor dat de mooie kruidenkorst (ook wel bark genoemd) in tact blijft tijdens de bereiding. Bij aluminium folie is de kans aanwezig dat deze zacht wordt en van het vlees af wordt gestoomd. Behoorlijk zonde natuurlijk aangezien dit juist zoveel smaak bevat.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit spareribs recept ook geïnteresseerd in andere recepten voor op de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens naar de categorie Alle BBQ recepten in het hoofdmenu. Hier staan vervolgens de verschillende recepten op een aantal pagina’s gearchiveerd. Een handige zoekfunctie helpt je vervolgens om het perfecte recept te vinden!
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Bacon Wrapped Onion Rings Facebook Instagram Door Bart van Heulen Bijgerechten en kleine snacks van de BBQ. Wij bij Turndontburn zijn er werkelijk dol op!
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van
Teriyaki Skirt Steak van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over een iets minder bekend stuk
Flat Iron Steak van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie weer wat meer vertellen over nog wat onbekend stuk
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.