Ga naar de inhoud

Iberico buik secreto van de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

We zijn bij Turn Don’t Burn helemaal dol op een speciaal stuk vlees. We mogen dan ook maar wat graag nieuwe dingen proberen. Zo ook dit stuk iberico buik secreto. We hebben dit stuk vlees na de bereiding in kleine snack size driehoekjes gesneden zodat je dit perfect kunt serveren op een feestje of als je visite op bezoek hebt! Ik ga je hieronder even uitleggen hoe wij deze iberico buik secreto hebben bereid en hoe jij dit thuis ook het beste kunt doen!

Wat is iberico secreto?

Iberico secreto is vlees dat komt van het spaanse iberico varken. Dit varken staat ook wel bekend om de heerlijke iberico ham die je in de meeste gevallen gewoon in de supermarkt kunt kopen. Naast deze ham komen er natuurlijk ook nog andere lekkere stukken vlees van dit varken. Zo hebben we eerder al een keer een recept gemaakt met iberico rib fingers die heerlijk van smaak en erg mals waren. Deze iberico buik secreto stelt ons dan ook niet teleur. Het verschil tussen iberico secreto en iberico buik secreto is dat iberico secreto uit de schouder gesneden wordt. De iberico buik secreto zegt het al in de naam en komt uit de buik. Dit stuk uit de buik is vetter en dunner dan het schouder stuk maar daarentegen ook een stuk voordeliger voor de portemonnee. Een perfecte dus om een heerlijke snack van te maken op de BBQ!

Directe bereiding

We bereiden deze iberico secreto direct op de BBQ, wat betekend dat het vlees in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Erg belangrijk om te weten is dat door de grote hoeveelheid vet in het vlees er ook wat kan vet kan druipen op de kolen en het al snel kan gaan vlammen. Het is daarom een goed idee om zowel een warme als koude zone in je BBQ te maken. Op deze manier kun je het vlees gedurende de bereiding uit de vlammen bewegen. Dan gaat het niet te hard en verbrand je heerlijke vlees niet. Dit zou namelijk erg zonde zijn!

Olijfolie, peper en zout

We gebruiken in ons recept enkel wat olijfolie, peper en zout. Dit is een bewuste keuze omdat dit vlees al zo’n geweldige smaak heeft van zichzelf dat het eigenlijk zonde is om hier te veel andere kruiden aan toe te voegen. Het is van zichzelf echt al een hele beleving! We gebruiken een pure olijfolie met een hoog rookpunt. Dat wil zeggen dat deze speciaal is om te bakken/grillen en niet snel verbrand. Verder gebruiken we versgemalen zout en peper maar hier meer over in het recept!

Dus, hoe maak je deze Iberico Buik Secreto Ruitjes van de BBQ?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.

Iberico Buik Secreto Ruitjes van de BBQ

Dit heerlijke stuk vlees gesneden in bite size ruitjes. Een perfecte BBQ snack om uit te delen op een verjaardag of feestje. Of natuurlijk om lekker zelf op te eten!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Spaans
Trefwoord iberico secreto, secreto iberico
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 6 personen
calorieën 300kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ
  • 1 lading houtskool
  • 1 kernthermometer
  • 1 BBQ tang
  • 1 scherp mes
  • 1 snijplank

Ingrediënten

  • 1 stuk iberico buik secreto a 600-700 gram
  • 2 eetlepels 207 degrease olijfolie
  • vers gemalen zout en peper naar smaak

Instructies

  • Haal de iberico buik secreto uit de verpakking en dep deze goed droog. Leg deze vervolgens op een snijplank en smeer beide kanten in met de olijfolie. Hierna voeg je over het geheel aan beide kanten zout toe na smaak. Peper voegen we pas toe na de bereiding aangezien peper erg bitter kan worden als het direct in aanraking komt met vuur zoals in deze bereiding.
    iberico secreto ruitjes
  • Maak vervolgens de BBQ klaar voor directe bereiding en ga voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt leg je het vlees op de BBQ en blijf je hier goed bij. Beweeg het vlees zoveel mogelijk uit de vlammen wanneer deze ontstaan. Grill ongeveer 3 minuten per kant. Meet na de 6 minuten grilltijd de kerntemperatuur met de kernthermometer. Als deze rond de 65 graden Celsius is kan je de iberico secreto van de BBQ af halen. Dan is het vlees mooi medium en dat kan prima bij een kwalitatief stuk varkensvlees als dit. Heb je zwangere vrouwen of oudere mensen op visite? Gaar het vlees dan door tot 70 graden Celsius.
    iberico secreto ruitjes
  • Nadat je het vlees van de BBQ af hebt gehaald laat je het 5 minuten rusten onder wat aluminiumfolie zodat het vlees van binnen mooi nog even door kan garen. Voeg nu de vers gemalen peper toe. Snijd vervolgens eerst lange stroken waarna je er mooie ruitjes van snijd van ca 4cm. Nu kun je de iberico buik secreto ruitjes serveren.
    Geniet ervan!
    iberico secreto ruitjes

Heb je de iberico buik secreto ruitjes nou zelf gemaakt?

Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.

Ben je naast deze iberico secreto ruitjes ook geïnteresseerd om andere dingen op de BBQ klaar te maken? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n  14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere recepten

beer can chicken

Beer can chicken van de BBQ

Beer can chicken van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen We hebben de smaak met kip flink te pakken en dachten daarom nog

kipfilet bbq

Kipfilet Caprese van de BBQ

Kipfilet Caprese van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip! Wie kent de reclame niet? Jij ook

brownie bbq

Stroopwafel-Rolo Brownie van de BBQ

Stroopwafel-Rolo brownie van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Desserts van de BBQ, we maken ze ondertussen graag klaar! Vooral ook omdat de

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Volg je mij al op Instagram?

Voor wekelijks nieuwe BBQ-recepten en tips!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.