Meteen naar de inhoud

Bagel Burger van de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

Door Bart van Heulen, Recept 58, 16-2-2022

Burgers bouwen op de BBQ, wie doet het niet? Dat dacht ik al. Jij doet dit ook gewoon! En waarom? Nou gewoon omdat het heel erg lekker is om burgers te bouwen van de BBQ. Wij bij Turn don’t Burn houden wel van een burgertje op zijn tijd en zijn zo ook vandaag maar weer eens aan de gang gegaan met wat simpele ingrediënten om deze uiteindelijk samen te laten komen in een geweldige smaak. Lees dus even verder als je benieuwd bent naar wat voor een creatie we nu weer hebben gemaakt.

Wat is een Bagel Burger?

De naam verklapt het natuurlijk al. Deze burger is gemaakt op een bagel. Weer eens wat anders dan een normaal hamburger broodje. Bagels worden in tegenstelling tot normale broodjes eerst gekookt in water voordat ze de oven in gaan. Dit zorgt voor een hele zware en robuuste bite. Er wordt ook veel gespeculeerd dat bagels gezond voor je zijn omdat ze vetarm en cholesterol vrij zijn. Maar dit valt wel mee, bagels bevatten ongeveer de gelijke hoeveelheid calorieën als een regulier broodje. Sorry als je het idee had dat je hier op de gezond tour ging haha. Deze burger is wel gewoon erg lekker!
 

Burgers maken met je handen of met een hamburgerpers?

Wij gebruiken in principe altijd de Hamburgerpers van Smokin’ flavours. Ik hoor je al denken, burgers maken kan je toch ook best met je handen? Nou dat kan zeker wel maar ik doe het in ieder geval nooit meer zonder deze hamburgerpers. Je krijgt er namelijk zulke mooie even grote hamburgers van en daarnaast heb je ook de structuur van het vlees wat zich mooi behoud waardoor je hele mooie luchtige burgers krijgt. Dit gaat vervolgens de smaakbeleving weer ten goede. Je kan er zelfs gevulde burgers mee maken, dat is toch top? Verder gebruiken we de Burger spatel van Smokin’ flavours om onze hamburgers op de BBQ te flippen. Op deze manier heb je de perfecte controle en ben je top voorbereid voordat je burgers ga maken.

Een kleine toelichting voordat je aan het recept begint.

We hebben verder in het recept gebruik gemaakt van The Taste BBQ rub welke de typerende smaken zoet en pittig bevat. Heerlijk in combinatie met het zoute van de bacon en kaas. Daarnaast hebben we als saus een versie van de big mac saus nagemaakt. Deze is heel simpel te bereiden en staat ook in het recept beschreven. Wat belangrijk is in deze saus is dat je de augurk en ui echt heel fijn snippert. Dan krijg je de beste ervaring!

Dus, hoe maak je deze Bagel Burger?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen op wat voor moment.

Bagel Burger van de BBQ!

Weer een mooie variatie van een dikke vette burger gemaakt op de BBQ. Een Bagel, rundvlees burger, bacon, ierse cheddar en veel meer!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord bagel burger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 700kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel

Ingrediënten

  • 4 stuks bagels (vers of nog at te bakken)
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 pakje ontbijtspek plakken
  • 1 pakje ierse cheddar plakken
  • 1 hele witte ui
  • 1 hele roma tomaat
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 4 eetlepels The Taste BBQ rub

Voor de saus

  • 8 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels fijngehakte augurk
  • 2 theelepels witte azijn
  • 2 eetlepels franse dressing (bijvoorbeeld remia)
  • 1 eetlepel fijngehakte ui
  • 2 theelepels suiker
  • een snufje zout

Instructies

  • We beginnen in dit recept met de saus. Snipper de augurk en ui heel fijn en meng dit vervolgens met de andere ingrediënten. Zet de saus vervolgens afgedekt in de koelkast terwijl we de rest van de burger maken.
  • Maak 4 even grote burgers van ongeveer 125 gram rundergehakt. Gebruik hiervoor de hamburgerpers of doe dit met je handen. Steek vervolgens de BBQ aan en ga voor een temperatuur van 250 graden. Bak de bacon en ui(in ringen gesneden) vervolgens eerst op de BBQ. Als deze goed gebakken zijn leg je ze aan de kant en is het tijd voor de burgers. Grill de burgers 3 minuten aan 1 kant en draai ze om. Leg vervolgens de cheddar op de gegrilde kant en sluit de deksel van de BBQ. De cheddar heeft zo de kans om goed te smelten. Snijd in de tussentijd je bagels door en leg deze ook kort op de BBQ om te roosteren. Let wel op, dit gaat met deze temperatuur erg hard en hoeft maar een paar seconden.
  • Haal vervolgens je bagels er af en smeer in met de saus uit de koeling. Beleg vervolgens de bacon en doe daar de burger met cheddar op. Leg daar vervolgens de uienringen op en voeg ijsbergsla en een paar schijfjes tomaat aan toe. Dek vervolgens af met de andere kant van de bagel welke je nog in smeert met de saus.
  • Nu is het tijd om te genieten! Maar dat gaat vast lukken!
bagel burger

Heb je bovenstaande bagel burger nou zelf gemaakt?

Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief! We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte. 

Ben je naast dit bagel burger recept ook wel geïnteresseerd in andere soorten recepten van de BBQ? Kijk dan gerust een in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen : Lamsrack met kruidenkorst, Ossenhaaspuntjes in Hoisin Marinade, Hot & Fast Spareribs, Rosbief van de BBQ, Garnalenspies van de BBQ.

Turn don’t Burn voor alles voor je BBQ!

Mocht je op zoek zijn naar BBQ’s, BBQ accessoires, BBQ rubs/kruiden, sauzen en andere dingen om je BBQ arsenaal te vergroten? Kijk dan eens in onze webshop welke te bereiken is via het hoofdmenu! Hier vind je een steeds uitgebreider assortiment van verschillende producten die we zelf eerst uitvoerig testen voordat we deze toevoegen. We willen namelijk wel echt de kwaliteit waarborgen richting onze klant.

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de onderstaande mogelijkheid om een reactie te geven op dit recept of via de whatsapp knop rechts onder in beeld.

And remember,

Turn don’t Burn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Logo Turn don't Burn Nieuw

Hey BBQ enthousiast!

Bestel vandaag en krijg 5% korting op je bestelling in onze webshop! Gebruik code: 5RWHY3YK

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.