Meteen naar de inhoud

Kip-Bacon Bites

Bart van Heulen, TurndontBurn

Door Bart van Heulen

Heerlijk sappige kip omwikkeld met een krokant laagje bacon. Dat klinkt je als muziek in de oren zeker? Nou, ons dus ook! En daarom dachten we, dit gaan we maar eens even samen combineren op de BBQ. In principe wordt bijna alles beter met bacon en zo ook deze kipfilet haasjes. Lees dus snel verder als je wil weten hoe je deze kip-bacon bites van de BBQ klaar maakt!

Wat voor kip gebruik je?

We gebruiken in dit recept kipfilet haasjes welke we gewoon uit de supermarkt hebben gehaald. Deze kipfilet haasjes zijn onderdeel van de kipfilets en bevinden zich aan de binnenkant hiervan. De kipfilet haasjes worden normaal gesproken altijd weg gesneden aangezien het een beetje los hangt aan de filet. Dus om mooi geportioneerde kipfilet te krijgen dient dit te worden verwijderd. Maar goed, deze kipfilet haasjes zijn wel heerlijk mals en precies van het juiste formaat om deze heerlijke kip-bacon bites mee te maken.
 

Indirecte bereiding

We bereiden deze kip-bacon bites indirect op de BBQ wat betekend dat we ze niet rechtstreeks boven de kolen bereiden maar er vanaf of in ons geval bij de kamado met een plate setter ertussen. We roken gedurende de hele bereiding deze snack met de smokerbox in combinatie met de appel houten rooksnippers. De smokerbox in combinatie met de rooksnippers is erg geschikt voor de wat kortere bereidingen en het appelhout geeft een heerlijk zachte, niet te overheersende rooksmaak af die goed bij deze kip-bacon bites past.

Nog even een kleine toelichting voordat je aan het recept begint.

We hebben als smaakmakers in dit recept gebruik gemaakt van de Spanish Delight BBQ rub in combinatie met de Flavour attraction BBQ saus. De knoflook en saffraan uit de BBQ rub in combinatie met het licht zoete en pittige van de BBQ saus zijn een wereld combinatie. Probeer deze maar eens uit!

Dus, hoe maak je deze kip-bacon bites van de BBQ?

Je volgt eigenlijk simpelweg het recept hieronder! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen en wanneer je dat moet doen.

Kip-Bacon Bites van de BBQ

Heerlijke malse kipfilet haasjes omwikkeld met bacon, gekruid met een spaanse rub en een heerlijke BBQ saus.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord bbq kip lollies, kip bacon bbq, kip hapjes bbq, kip snack bbq
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 3 personen
calorieën 400kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

 • 1 BBQ met deksel
 • 1 smokerbox
 • 1 vulling appelhouten rook snippers

Ingrediënten

Instructies

 • Haal de kipfilet haasjes uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier. Gebruik vervolgens 1 lange strook ontbijtspek of bacon en rol deze om de kipfilet haasjes heen. Als het goed is heb je aan 1 strook ontbijtspek precies genoeg om ongeveer het gehele oppervlakte van de kip te bedekken.
  kip-bacon bites
 • Strooi de BBQ rub over de kipfilet haasjes nadat deze omwikkeld zijn met spek. Zorg ervoor dat je het gehele oppervlakte voorziet met een laagje kruiden.
  kip-bacon bites
 • Steek vervolgens de BBQ aan en maak deze klaar voor een indirecte bereiding. Ga voor een koepeltemperatuur van 150 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt voeg je de smokerbox toe, leg je de kipfilet haasjes op de BBQ en sluit je de deksel.
  Op deze temperatuur blijft de deksel 30 minuten gesloten en laat je de kip filet haasjes mooi roken.
  kip-bacon bites
 • Hierna lak je de kip-bacon bites rondom met de BBQ saus en sluit je nog eens 10 minuten de deksel op dezelfde temperatuur. In deze 10 minuten kan de BBQ saus mooi karamelliseren en wordt het een sticky geheel.
  kip-bacon bites
 • Hierna kunnen de kip-bacon bites van de BBQ en kan je ze serveren! In dit recept zijn we uitgegaan van een 2 stuks per persoon. Mocht je er meer willen maken dan verdubbel je simpelweg dit recept.
  Geniet ervan! Gaat vast lukken!
  kip-bacon bbq bites

Heb je bovenstaande kip-bacon bites nou zelf gemaakt?

Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief! We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte. 

Ben je naast deze BBQ snack met kip ook wel geïnteresseerd in andere soorten recepten van de BBQ? Kijk dan gerust eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten of BBQ snacks. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen : Japanse Stijl Chicken Wings, Bacon Wrapped Onion Rings of Moink Balls

Turn Don’t Burn voor alles rondom BBQ!

Mocht je op zoek zijn naar BBQ’s, BBQ accessoires, BBQ rubs/kruiden, sauzen en andere dingen om je BBQ arsenaal te verbeteren of verbreden? Kijk dan eens in onze BBQ shop. Hier vind je een steeds uitgebreider assortiment van verschillende producten die we zelf eerst uitvoerig testen voordat we deze toevoegen. We willen namelijk wel echt de kwaliteit waarborgen richting onze klant.

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de onderstaande mogelijkheid om een reactie te geven op dit recept of via de whatsapp knop rechts onder in beeld.

En denk eraan,

Turn Don’t Burn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.