Meteen naar de inhoud

Garnalenspies van de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

Door Bart van Heulen, Recept 50 27-1-2022

Heerlijke garnalen! Wie lust het niet? Wij bij Turndontburn namelijk wel! Ze zijn vaak ook zo heerlijk snel klaar. Zo ook dit recept wat wij hebben gemaakt met garnalenspiesen. Erg makkelijk te maken en doordat we de garnalen in de schaal grillen op de BBQ heb je ook geen kans dat het garnalen vlees beschadigd of verbrand. Handig toch? Lees dus snel verder als je wil weten hoe we deze garnalenspiesen op de BBQ hebben gemaakt!

Wat voor garnalen gebruik je?

We hebben in ons recept maat 8/12 black tiger garnalen zonder kop gebruikt. Deze zijn mooi van formaat en heerlijk zacht om te eten. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om kleinere garnalen te gebruiken maar dan is de beleving net even minder. Mooie grote black tigers doen het dus erg goed op de BBQ en dus ook zo in dit recept. Naast black tiger garnalen kan je ook kiezen voor vannamei garnalen. Deze witte garnalen zijn de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen en worden veelal verkocht als grote witte garnalen.
 

Directe bereiding

We grillen de garnalenspies direct boven de kolen en doen dit dus via een directe bereiding. We laten om die reden de schaal ook om de garnalen heen zitten. Zo bouw je wat veiligheid in voor jezelf en blijft het vlees zelf beschermd. Garnalen hebben daarnaast maar heel even nodig op de BBQ en zijn vrij snel gaar. Je kan ze dus met een paar minuten op beide kanten al klaar hebben. Grill je de garnalen te lang? Dan heb je kans dat deze taai en droog worden. Het is dus belangrijk om goed naar de kleur van het vlees te kijken. Als de garnalen mooi wit worden van binnen betekend dit dat ze gaar zijn. Zijn ze nog wat doorzichtig, dan is het vlees nog rauw.

Een kleine toelichting voordat je aan het recept begint.

We hebben in dit recept gebruikt van maar 2 ingredienten. De black tiger garnalen en de fast and flavoured BBQ rub van No Rubbish. De fast and flavoured bevat eigenlijk alle smaken die je verwacht van een klassieke BBQ rub en deze past dan ook werkelijk bijna op alle soorten vlees, vis, groente en veel meer. Zeker het proberen waard dus!

Zorg ervoor dat als je de garnalen kruid met de BBQ rub dat je ook probeert dit onder de schaal te krijgen. Vaak is de schaal op de rug van de garnaal al open en kan je daar de kruiden mooi verspreiden. Kruiden op de schaal verdwijnen namelijk jammer genoeg bijna helemaal op het moment dat je de schaal verwijderd.

Dus, hoe maak je deze garnalenspies van de BBQ?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.

Garnalenspies van de BBQ

Lekker hoor! Deze garnalenspies van de BBQ met heerlijk malse garnalen die hoog op smaak zijn gebracht door de BBQ Rub. Zeker het proberen waard!
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord BBQ garnalenspies, garnalenspies, garnalenspies bbq, garnalenspies van de BBQ
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 300kcal
Kosten 20 euro

Uitrusting

 • 1 BBQ
 • 4-6 Spiesen van 30-40cm

Ingrediënten

 • 1 KG Black tiger garnalen maat 8/12
 • 6 eetlepels Fast and Flavoured BBQ Rub of andere BBQ rubs die goed passen op garnalen.

Instructies

 • Ontdooi de garnalen en spoel deze vervolgens goed af met water. Hierna dep je ze goed droog met wat keukenpapier en rijg je ze stuk voor stuk aan de spiesen. In mijn geval reeg ik er 4 per spies maar dit ligt even aan de lengte van de spiesen. Rijg ze door de rug heen zodat ze mooi in het midden zitten van de spies.
  Vervolgens bestrooi je de garnalen met de BBQ rub. Probeer hier ook de binnenkant onder de schaal wat te kruiden. Veel van de kruiden die namelijk op de schaal terecht komen kruiden de garnalen niet. Dit is natuurlijk zonde.
  garnalenspies bbq
 • Vervolgens steek je de BBQ aan voor directe verhitting op 250 graden Celsius. Op het moment dat de BBQ deze temperatuur bereikt heeft leg je de garnalenspiesen op het rooster en kijk je goed naar de kleur van het garnalenvlees. Slaat deze aan de kant die op de BBQ ligt al wit uit? Dan is het tijd om de spiesen te draaien. Doe vervolgens hetzelfde bij de andere kant. Is het vlees van de garnalen over de gehele garnaal mooi wit. Dan zijn de garnalen gaar en kan je ze van de BBQ afhalen.
  garnalenspies bbq
 • Serveer de spiesen vervolgens uit op een mooi bord! Deze garnalenspiesen doen het erg goed bij bijvoorbeeld een mooi gerecht met rijst.
  Geniet ervan!
  garnalenspies bbq

Heb je bovenstaande garnalenspies recept nou zelf gemaakt?

Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief! We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte. 

Ben je naast dit garnalenspies BBQ recept ook wel geïnteresseerd in andere soorten recepten van de BBQ? Kijk dan gerust een in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen : Beercan Chicken, Reverse Seared Tomahawk, Hot & Fast Spareribs, Loaded Nachos of Pulled Beef Bagels.

Turn don’t Burn voor alles rondom BBQ!

Mocht je op zoek zijn naar BBQ’s, BBQ accessoires, BBQ rubs/kruiden, sauzen en andere dingen om je BBQ arsenaal te verbeteren of verbreden? Kijk dan eens in onze BBQ webshop. Hier vind je een steeds uitgebreider assortiment van verschillende producten die we zelf eerst uitvoerig testen voordat we deze toevoegen. We willen namelijk wel echt de kwaliteit waarborgen richting onze klant.

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de onderstaande mogelijkheid om een reactie te geven op dit recept of via de whatsapp knop rechts onder in beeld.

En denk eraan,

Turn don’t Burn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
Logo Turn don't Burn Nieuw

Hey BBQ enthousiast!

Bestel vandaag en krijg 5% korting op je bestelling in onze webshop! Gebruik code: 5RWHY3YK

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.