Door Bart van Heulen
Burgers bouwen op de BBQ, wie doet het niet? Dat dacht ik al. Jij doet dit ook gewoon! En waarom? Nou gewoon omdat het focking lekker is om burgers te bouwen van de BBQ. Wij bij Turndontburn houden wel van een burgertje op zijn tijd en zijn zo ook vandaag maar weer eens aan de gang gegaan met wat simpele ingrediënten om deze uiteindelijk samen te laten komen in een geweldige smaak en mondgevoel. Lees dus even verder als je benieuwd bent naar wat voor een creatie we nu weer hebben gemaakt.
Wat is een Tiger Burger?
Burgers maken met je handen of met een hamburgerpers?
Wij dachten bij onszelf dat dit wel een mooi moment was om de Hamburgerpers van Smokin’ flavours eens even goed uit te testen. Want burgers maken kan je toch ook best met je handen? Nou ik dacht het dus even niet haha. Ik doe het nooit meer zonder deze hamburgerpers. Je krijgt er namelijk zulke mooie even grote hamburgers van. En daarnaast heb je ook de structuur van het vlees wat zich mooi behoud waardoor je hele mooie luchtige burgers krijgt. Dit gaat vervolgens de smaakbeleving weer ten goede. Je kan er zelfs gevulde burgers mee maken, dat is toch super?
Een kleine toelichting voordat je aan het recept begint.
We hebben verder in het recept gebruik gemaakt van de Fast and Flavoured BBQ rub van No Rubbish welke eigenlijk alle BBQ smaken bevat die je terug wilt zien in een burger : paprika, knoflook en chili. Al met al dus een perfecte rub voor een burgertje of 2. We gebruiken Andalouse saus als saus op deze burger. Deze saus heeft als basis mayonaise, tomatenpuree en kruiden en heeft een klein pitje. Erg lekker om het geheel af te maken. Andalouse saus kan je bij elke supermarkt wel verkrijgen.
Dus, hoe maak je deze Tiger Burger?
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen op wat voor moment.
Tiger Burger
Uitrusting
- 1 BBQ met deksel
Ingrediënten
- 500 gram Half om Half gehakt
- 4 stuks tijger bollen (nog af te bakken)
- 1 pakje bacon plakjes
- 1 pakje Ierse cheddar (plakken)
- 1 zakje ijsberg sla
- 4 eetlepels Fast and Flavoured BBQ rub
- 8 eetlepels Andalouse saus
Instructies
- Bak de tijger bollen af volgens de instructie op de verpakking. Vorm de Hamburgers met de Hamburgerpers genoemd in de inleiding of doe dit met je handen. Na het vormen strooi je beide kanten van de hamburger in met de BBQ rub en zet je deze aan de kant.
- Vervolgens steek je de BBQ aan en ga je voor directe verhitting met een koepeltemperatuur van 250 graden Celsius. Grill vervolgens de plakjes bacon en burgers op het rooster. Op het moment dat de burgers bijna klaar zijn voeg je het plakje kaas toe en sluit je de deksel van de BBQ. Op deze manier kan de cheddar kaas mooi smelten over het vlees.
- Bouw vervolgens als je alle onderdelen hebt de burger op en begin met de saus op beide kanten van de broodjes. Voeg vervolgens bacon toe, de hamburger met kaas en als laatste wat ijsberg sla om het af te toppen. Geniet ervan!
Heb je bovenstaande burger nou zelf gemaakt?
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief! We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast dit burger recept ook wel geïnteresseerd in andere soorten recepten van de BBQ? Kijk dan gerust eens naar de categorie BBQ recepten. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen : Picanha met Cowboy Botersaus, Entrecote met Salsa Verde, Ribeye met Chimmichurri, Knapperige Buikspek, Pittige garnalen.
Turn Don’t Burn voor alles rondom BBQ!
Mocht je op zoek zijn naar BBQ’s, BBQ accessoires, BBQ rubs/kruiden, sauzen en andere dingen om je BBQ arsenaal te verbeteren of verbreden? Kijk dan eens in onze BBQ shop! Hier vind je een steeds uitgebreider assortiment van verschillende producten die we zelf eerst uitvoerig testen voordat we deze toevoegen. We willen namelijk wel echt de kwaliteit waarborgen richting onze klant.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de onderstaande mogelijkheid om een reactie te geven op dit recept of via de whatsapp knop rechts onder in beeld.
And remember,
Turn Don’t Burn