Meteen naar de inhoud

Tiger Burger van de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

Door Bart van Heulen, Recept 47, 24-1-2022

Burgers bouwen op de BBQ, wie doet het niet? Dat dacht ik al. Jij doet dit ook gewoon! En waarom? Nou gewoon omdat het focking lekker is om burgers te bouwen van de BBQ. Wij bij Turndontburn houden wel van een burgertje op zijn tijd en zijn zo ook vandaag maar weer eens aan de gang gegaan met wat simpele ingrediënten om deze uiteindelijk samen te laten komen in een geweldige smaak en mondgevoel. Lees dus even verder als je benieuwd bent naar wat voor een creatie we nu weer hebben gemaakt.

Wat is een Tiger Burger?

De reden dat we deze burger een tiger burger hebben genoemd komt door het broodje. We hebben namelijk een bol gebruikt van tijgerbrood. Dit broodje heeft een heerlijke crispy structuur aan de buitenkant en is zeker aan te raden voor de mensen die dit nog niet eerder hebben geprobeerd. Maar goed, tiger burger komt dus van het broodje.
 

Burgers maken met je handen of met een hamburgerpers?

Wij dachten bij onszelf dat dit wel een mooi moment was om de Hamburgerpers van Smokin’ flavours eens even goed uit te testen. Want burgers maken kan je toch ook best met je handen? Nou ik dacht het dus even niet haha. Ik doe het nooit meer zonder deze hamburgerpers. Je krijgt er namelijk zulke mooie even grote hamburgers van. En daarnaast heb je ook de structuur van het vlees wat zich mooi behoud waardoor je hele mooie luchtige burgers krijgt. Dit gaat vervolgens de smaakbeleving weer ten goede. Je kan er zelfs gevulde burgers mee maken, dat is toch super?

Een kleine toelichting voordat je aan het recept begint.

We hebben verder in het recept gebruik gemaakt van de Fast and Flavoured BBQ rub van No Rubbish welke eigenlijk alle BBQ smaken bevat die je terug wilt zien in een burger : paprika, knoflook en chili. Al met al dus een perfecte rub voor een burgertje of 2. We gebruiken Andalouse saus als saus op deze burger. Deze saus heeft als basis mayonaise, tomatenpuree en kruiden en heeft een klein pitje. Erg lekker om het geheel af te maken. Andalouse saus kan je bij elke supermarkt wel verkrijgen.

Dus, hoe maak je deze Tiger Burger?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen op wat voor moment.

Tiger Burger

Een heerlijke simpele hamburger bereid op de BBQ!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord dikke hamburger, hamburger van de BBQ, tiger burger
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 750kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

 • 1 BBQ met deksel

Ingrediënten

 • 500 gram Half om Half gehakt
 • 4 stuks tijger bollen (nog af te bakken)
 • 1 pakje bacon plakjes
 • 1 pakje Ierse cheddar (plakken)
 • 1 zakje ijsberg sla
 • 4 eetlepels Fast and Flavoured BBQ rub
 • 8 eetlepels Andalouse saus

Instructies

 • Bak de tijger bollen af volgens de instructie op de verpakking. Vorm de Hamburgers met de Hamburgerpers genoemd in de inleiding of doe dit met je handen. Na het vormen strooi je beide kanten van de hamburger in met de BBQ rub en zet je deze aan de kant.
 • Vervolgens steek je de BBQ aan en ga je voor directe verhitting met een koepeltemperatuur van 250 graden Celsius. Grill vervolgens de plakjes bacon en burgers op het rooster. Op het moment dat de burgers bijna klaar zijn voeg je het plakje kaas toe en sluit je de deksel van de BBQ. Op deze manier kan de cheddar kaas mooi smelten over het vlees.
 • Bouw vervolgens als je alle onderdelen hebt de burger op en begin met de saus op beide kanten van de broodjes. Voeg vervolgens bacon toe, de hamburger met kaas en als laatste wat ijsberg sla om het af te toppen. Geniet ervan!

Heb je bovenstaande burger nou zelf gemaakt?

Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief! We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte. 

Ben je naast dit burger recept ook wel geïnteresseerd in andere soorten recepten van de BBQ? Kijk dan gerust een in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen : Picanha met Cowboy Botersaus, Entrecote met Salsa Verde, Ribeye met Chimmichurri, Knapperige Buikspek, Pittige garnalen

Turn don’t Burn voor alles rondom BBQ!

Mocht je op zoek zijn naar BBQ’s, BBQ accessoires, BBQ rubs/kruiden, sauzen en andere dingen om je BBQ arsenaal te verbeteren of verbreden? Kijk dan eens in onze webshop welke te bereiken is via het hoofdmenu! Hier vind je een steeds uitgebreider assortiment van verschillende producten die we zelf eerst uitvoerig testen voordat we deze toevoegen. We willen namelijk wel echt de kwaliteit waarborgen richting onze klant.

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de onderstaande mogelijkheid om een reactie te geven op dit recept of via de whatsapp knop rechts onder in beeld.

And remember,

Turn don’t Burn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
Logo Turn don't Burn Nieuw

Hey BBQ enthousiast!

Bestel vandaag en krijg 5% korting op je bestelling in onze webshop! Gebruik code: 5RWHY3YK

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.