Meteen naar de inhoud

Entrecote met Salsa Verde

Bart van Heulen, TurndontBurn

Door Bart van Heulen, Recept 39, 16-12-2021

We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn wat is dit lekker zeg! We zijn zelf fan van eigenlijk alles wat van de BBQ afkomt maar hebben toch wel een speciaal plekje voor steaks. We gaan je in dit recept dan ook eens even haarfijn uitleggen waarom, en wat er nou zo lekker is aan dit recept met entrecote van de BBQ.

Entrecote, wat voor vlees is dat eigenlijk?

Entrecote wordt in Nederland gesneden uit de dunne lende van het rund. Deze bevindt zich aan de achterkant van de rug van het rund net boven de ossenhaas. Entrecote is van zichzelf een wat minder mals stuk vlees als de ossenhaas maar heeft vanwege de marmering van het vet van zichzelf wel veel meer smaak als de ossenhaas. Naast de ribeye dus echt een perfecte kandidaat voor een overheerlijke steak! Verder heeft de entrecote een mooi klein vetrandje, deze niet verwijderen voor de bereiding. Dit vet bevat namelijk erg veel smaak en gaat je steak zeker ten goede!

Waar begin je bij ons entrecote bbq recept?

Je heb naast een BBQ met een deksel en maar een aantal boodschappen nodig. Deze zal ik even voor je onder elkaar zetten. We gaan in dit recept uit van 3 personen. Wil je meer salsa verde maken dan is het gewoon zaak dit recept te verdubbelen.

– 3 entrecotes
– 1 bos verse peterselie
– 1 klein bosje verse basilicum
– 4 eetlepels 207 degrease
– 1 theelepel kappertjes
– 1 theelepel milde mosterd
– 1 teen knoflook
– een halve sjalot
– sap van een halve citroen
– zout en peper naar smaak

Stap 1, Dep de entrecotes droog en pas zout en peper toe.

Voordat we dit deden hebben wij eigenhandig onze entrecotes gesneden. We hadden namelijk een hele entrecote in huis gehaald van Beimer meat die maar liefst 3kg woog. We konden dus zelf bepalen hoe dik we onze steaks wilde hebben en zijn voor 4cm gegaan. Flinke jongens dus! Nadat we deze hebben gesneden hebben we de steaks aan beiden kanten gezouten en gepeperd. Dit zouten en peperen doe je ongeveer een half uur voordat je ze op het BBQ rooster legt dus houdt hier rekening mee. Zo hebben de zout en peper namelijk de tijd om in het vlees te trekken. 
entrecote bbq

Stap 2, indirect garen op de BBQ

Vervolgens maak je de BBQ klaar voor indirecte verhitting met een koepeltemperatuur van 120 graden. Dit is het moment dat je ook rookhout toe kunt voegen zodat je extra rooksmaak mee kan geven aan je vlees. Eiken, beuken of hickory gaan bijvoorbeeld erg goed bij steaks. (Kijk voor rookhout eens bij ons in de webshop, keuze in overvloed!) Vervolgens als de temperatuur behaald is leg je de entrecote op de BBQ en stel je de kernthermometer in op 46 graden Celsius. Vervolgens sluit je de deksel en wacht je tot deze temperatuur is bereikt. 
entrecote bbq

Stap 3, salsa verde klaarmaken

Als de steaks mooi indirect aan het garen zijn hebben we de tijd om de salsa verde klaar te maken. Dit werkt eigenlijk heel erg simpel. Je plukt de blaadjes van de basilicum en peterselie en stopt dit met alle andere ingrediënten in een blender/mixer en blend dit samen tot een mooie gladde saus. Breng de saus vervolgens op smaak met zout en peper. 

Stap 4, af grillen van de entrecotes

Als de interne temperatuur is bereikt is het tijd om de BBQ om te bouwen tot directe verhitting ofwel recht boven de kolen. We gaan er nu voor zorgen dat we beide kanten van de steaks even goed aan grillen voor die mooie kleur of grillruit. We willen in dit stuk van de bereiding doorgaan tot een kerntemperatuur van 55 graden Celsius. Dan zijn de entrecotes mooi medium rare en volgens ons de perfecte manier om te eten. Wil je de steak het liefst iets verder doorgaren naar medium ga dan voor 60 graden kerntemperatuur. 
entrecotes afgrillen

Stap 4, laten rusten en eten maar!

Haal nadat je de gewenste temperatuur en grillruit hebt bereikt de steaks van de BBQ en laat ze kort rusten onder aluminiumfolie. Dek ze niet volledig af met de folie want dat zorgt ervoor dat het garingsprocess verder gaat en je entrecote een andere gaarheid bereikt als dat je wil! 
Snijd hem vervolgens in dunne plakjes en doe er wat salsa verde overheen! 

Et voila, geniet ervan!

entrecote bbq

Wij hopen dat je werkelijk net zo hebt genoten van dit entrecote bbq recept als dat wij hebben gedaan. De salsa verde was er ook zeker een die voor herhaling vatbaar is. Mocht je nu zelf ook genoten hebben of mochten er bepaalde zaken zijn die jij anders doet als wij dan horen we het graag via de reviewmogelijkheid onderaan de pagina. We waarderen dit zeer!

Wil je daarnaast meer van dit soort recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!  

Ben je naast deze entrecote met salsa verde ook wel geïnteresseerd in andere soorten recepten zoals deze? Kijk dan gerust eens naar de ribeye met chimmichurri, bavette rollade, picanha met cowboy botersaus recepten. Mocht je nou naar iets anders op zoek zijn als deze recepten kijk dan eens naar onze BBQ recepten pagina. Hier staat ondertussen van allerlei soorten recepten. 

Mocht je daarnaast op zoek zijn naar tools, kruiden, sauzen en andere dingen om je BBQ ervaring beter te maken? Kijk dan eens in onze webshop! Hier vind je een steeds uitgebreider assortiment van verschillende producten die uitvoerig getest zijn door onszelf voordat we ze aan hebben geboden op de shop.

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons bericht via de website of verschillende andere mogelijkheden.

En denk eraan,

Turn Don’t Burn

Entrecote met Salsa Verde

Wil je heerlijke entrecotes klaar maken op de BBQ en ben je benieuwd hoe? Kijk dan eens naar dit recept met fris-zure salsa verde! Echt lekker!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ, Italiaans
Trefwoord bbq entrecote, entrecote bbq, entrecote op de bbq, entrecote van de bbq
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 3 personen
calorieën 600kcal
Kosten 40 euro

Uitrusting

  • BBQ met deksel
  • 1 chunk rookhout (eiken, beuken, hickory bijvoorbeeld)
  • kernthermometer
  • blender/mixer

Ingrediënten

  • 3 stuks entrecotes
  • 1 bos verse peterselie
  • 1 bosje verse basilicum
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 1 halve sjalot
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Dep de entrecotes droog en pas zout en peper toe.
    Voordat we dit deden hebben wij eigenhandig onze entrecotes gesneden. We hadden namelijk een hele entrecote in huis gehaald van Beimer meat die maar liefst 3kg woog. We konden dus zelf bepalen hoe dik we onze steaks wilde hebben en zijn voor 4cm gegaan. Flinke jongens dus! Nadat we deze hebben gesneden hebben we de steaks aan beiden kanten gezouten en gepeperd. Dit zouten en peperen doe je ongeveer een half uur voordat je ze op het BBQ rooster legt dus houdt hier rekening mee. Zo hebben de zout en peper namelijk de tijd om in het vlees te trekken. 
    entrecote bbq
  • Indirect garen.
    Vervolgens maak je de BBQ klaar voor indirecte verhitting met een koepeltemperatuur van 120 graden. Dit is het moment dat je ook rookhout toe kunt voegen zodat je extra rooksmaak mee kan geven aan je vlees. Eiken, beuken of hickory gaan bijvoorbeeld erg goed bij steaks. (Kijk voor rookhout eens bij ons in de webshop, keuze in overvloed!) Vervolgens als de temperatuur behaald is leg je de entrecote op de BBQ en stel je de kernthermometer in op 46 graden Celsius. Vervolgens sluit je de deksel en wacht je tot deze temperatuur is bereikt. 
    entrecote bbq
  •  Salsa verde klaarmaken.
    Als de steaks mooi indirect aan het garen zijn hebben we de tijd om de salsa verde klaar te maken. Dit werkt eigenlijk heel erg simpel. Je plukt de blaadjes van de basilicum en peterselie en stopt dit met alle andere ingrediënten in een blender/mixer en blend dit samen tot een mooie gladde saus. Breng de saus vervolgens op smaak met zout en peper. 
    dunne lende met salsa verde
  • Afgrillen
    Als de interne temperatuur is bereikt is het tijd om de BBQ om te bouwen tot directe verhitting ofwel recht boven de kolen. We gaan er nu voor zorgen dat we beide kanten van de steaks even goed aan grillen voor die mooie kleur of grillruit. We willen in dit stuk van de bereiding doorgaan tot een kerntemperatuur van 55 graden Celsius. Dan zijn de entrecotes mooi medium rare en volgens ons de perfecte manier om te eten. Wil je de steak het liefst iets verder doorgaren naar medium ga dan voor 60 graden kerntemperatuur. 
    entrecotes afgrillen
  • laten rusten en eten maar!
    Haal nadat je de gewenste temperatuur en grillruit hebt bereikt de steaks van de BBQ en laat ze kort rusten onder aluminiumfolie. Dek ze niet volledig af met de folie want dat zorgt ervoor dat het garingsprocess verder gaat en je entrecote een andere gaarheid bereikt als dat je wil! Snijd hem vervolgens in dunne plakjes en doe er wat salsa verde overheen! 
    Et voila, geniet ervan!
    entrecote bbq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Logo Turn don't Burn Nieuw

Hey BBQ enthousiast!

Bestel vandaag en krijg 5% korting op je bestelling in onze webshop! Gebruik code: 5RWHY3YK

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.