Ga naar de inhoud

Zelfgemaakte Guacamole

Bart van Heulen, TurndontBurn

Ben je op zoek naar een recept voor heerlijke zelfgemaakte guacamole? Kijk dan niet verder! We gaan je hier in een paar minuten vertellen hoe jij in een handomdraai verse guacamole maakt die ook nog eens erg lekker is! Want zeg nou zelf, alles is toch gewoon meer smaakvol als je het zelf bereid?

Wat is guacamole?

Guacamole is een populaire Mexicaanse dip of smaakmaker die voornamelijk wordt gemaakt van rijpe avocado’s. Het staat bekend om zijn romige textuur en levendige groene kleur. Het belangrijkste ingrediënt, avocado’s, wordt fijngemaakt tot een gladde massa. Vervolgens worden diverse kruiden en extra ingrediënten toegevoegd om de smaak te versterken.

Guacamole wordt vaak geserveerd als dip met tortillachips of als topping voor diverse Mexicaanse gerechten zoals taco’s, burrito’s, quesadilla’s en nacho’s. Het wordt gewaardeerd om zijn rijke en hartige smaak, samen met zijn veelzijdigheid. De balans tussen romige avocado en pittige, zure smaken maakt guacamole tot een geliefde keuze in veel keukens over de hele wereld, niet alleen in de Mexicaanse keuken.

Waarom zelfgemaakte guacamole en niet uit een potje?

Het is toch heerlijk om je guacamole gewoon zelf te maken. Je kan op deze manier precies bepalen wat je toevoegt en je kan dus ook veel variëren. Daarnaast weet je ook gewoon wat je eet. In plaats van al die niet zo fraaie e-nummers uit de supermarkt!

Waar begin je bij dit guacamole recept?

Je begint met het kopen van een aantal boodschappen. Deze zal ik hier even voor je onder elkaar zetten.

2 middelgrote avocado’s
1 tomaat
1 halve rode ui
sap van een halve limoen
peper en zout na smaak

Stap 1, Avocado’s prakken

Als eerste snij je de 2 avocado’s doormidden, verwijder je de pit en doe je het vruchtvlees in een kom. Deze prak je vervolgens fijn zodat het er uit komt te zien als onderstaande foto. 
zelfgemaakte guacamole

Stap 2, Tomaat, ui, limoen, peper en zout toevoegen

Vervolgens snipper je de halve rode ui fijn en snijdt je de tomaat in blokjes. Verwijder bij de tomaat wel het vruchtvlees omdat je anders een te natte substantie krijgt, dit willen we natuurlijk niet. Knijp vervolgens de halve limoen erover uit en roer alles door elkaar. 
zelfgemaakte guacamole

Stap 3, op smaak brengen met peper en zout

Als je het geheel hebt doorgeroerd is het tijd om het te proeven. Dit is het moment dat ik wat peper en zout toe voeg voor smaak. Dit is uiteindelijk persoonlijk en je kan zelf kiezen hoeveel je toevoegt. 
Je kan de guacamole tevens goed bewaren in de koelkast op het moment dat je de pit van de avocado in het kommetje bewaard. Zorg wel even dat je het geheel afdekt met vershoud of aluminium folie. 
eigengemaakte guac

Stap 4, Genieten in combinatie met loaded nachos!

Wij hebben dit recept gecombineerd met onze heerlijke Loaded nachos, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Combineer dus mooi wat raak en geniet ervan! 

loaded nachos

Vond je deze guacamole lekker?

Mocht je bovenstaande zelfgemaakte guacamole nou zelf hebben gemaakt laat het ons dan weten via met een review onder aan de pagina! We zijn erg benieuwd wat jullie ervan vinden. 

Vind je dit recept nou interessant? En ben je benieuwd naar meer leuke recepten? Kijk dan eens naar een van onze andere BBQ hoofdgerechten en bijgerechten. Er staat van alles tussen! Bijvoorbeeld de steeds bekendere shotgun shells & moink balls. Of de wat onbekendere atomic buffalo turds

Of ben je op zoek naar de wat geavanceerdere BBQ gerechten? Kijk dan eens naar onze bavette rollade, shortribs, bife de tira, picanha, tri tip, pulled pork of buikspek recepten. 

Mocht je verder vragen of tips hebben laat het ons gerust weten! Wij zijn overal voor in. 

Smakelijke groet,

Turn Don’t Burn

zelfgemaakte guacamole

Zie hier een heerlijk recept voor zelfgemaakte guacamole! Heerlijk in combinatie met het loaded nacho recept wat we eerder hebben gepubliceerd.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Mexicaans
Trefwoord guacamole, guacamole recept, guacamole zelfgemaakt, recept guacamole, recept zelfgemaakte guacamole, verse guacamole recept, versgemaakte guacamole, zelfgemaakt guacamole, zelfgemaakte guacamole recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 100kcal
Kosten 6

Ingrediënten

  • 2 stuks rijpe avocado's
  • 1 halve rode ui
  • 1 stuks tomaat
  • 1 halve limoen voor het sap
  • 1 halve theelepel zout & peper naar smaak

Instructies

  • Avocado's prakken
    Als eerste snij je de 2 avocado's doormidden, verwijder je de pit en doe je het vruchtvlees in een kom. Deze prak je vervolgens fijn zodat het er uit komt te zien op onderstaande foto. 
    zelfgemaakte guacamole
  • Tomaat, ui, limoen, peper en zout toevoegen
    Vervolgens snipper je de halve rode ui fijn en snijdt je de tomaat in blokjes. Verwijder bij de tomaat wel het vruchtvlees omdat je anders een te natte substantie krijgt. Dit willen we natuurlijk niet. Knijp vervolgens de halve limoen erover uit en roer alles door elkaar. 
    zelfgemaakte guacamole
  • Op smaak brengen met peper en zout
    Als je het geheel hebt doorgeroerd is het tijd om het te proeven. Dit is het moment dat ik wat peper en zout toe voeg voor smaak. Dit is uiteindelijk persoonlijk en je kan zelf kiezen hoeveel je toevoegt. Je kan de guacamole tevens goed bewaren in de koelkast op het moment dat je de pit van de avocado in het kommetje bewaard. Zorg wel even dat je het geheel afdekt met vers houd of aluminium folie. 
    eigengemaakte guac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Volg je mij al op Instagram?

Voor wekelijks nieuwe BBQ-recepten en tips!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.