Meteen naar de inhoud

Atomic Buffalo Turds (ABT's) /Jalapeño poppers BBQ recept.

Bart van Heulen, TurndontBurn

Door Bart van Heulen

Hoppa! Atomic Buffalo Turds ofwel nucleaire buffel keutels haha. Dit is zoals ons eerdere MOINK balls recept ook weer een perfecte snack voor op een verjaardag of feestje. Het recept is vrij makkelijk te bereiden en je hebt niet veel tijd nodig. Wil je dus eens wat anders dan is het atomic buffalo turds recept vast iets voor jou!

Wat zijn Atomic Buffalo Turds (ABT’s) precies?

ABT’s ofwel Atomic Buffalo Turds/Jalapeno poppers is een gerecht dat bestaat uit Jalapeno pepers met een vulling van roomkaas en in ons geval Serano ham en een omwikkeling van ontbijtspek. Dit alles kruid je nog even goed voordat het op de BBQ gaat met BBQ kruiden.

Waar begin je bij dit ABT’s recept?

Om te beginnen heb je maar een paar ingrediënten nodig. We zullen ze eens voor je onder elkaar zetten.

Jalapeno pepers

Kies hier voor de normale Jalapeno pepers die je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt kan kopen. Zorg dat ze niet te klein zijn want je moet ze in dit geval goed kunnen vullen nadat je ze gehalveerd hebt.

Ontbijtspek

Wij hebben hier zelf gekozen voor de meest lange stroken van ontbijtspek. Dit zodat je gemakkelijk rondom de hele peper kan en zo het geheel bedekt is met spek.

Roomkaas

In dit recept zijn wij gegaan voor de knoflook en kruiden variant van de roomkaas. Deze geeft net wat meer smaak af als de naturel variant  en dit gaan dan weer ten goede van het eindproduct.

Rauwe ham/ Serano ham

Om de vulling tot zijn recht te laten komen is het de bedoeling om de roomkaas te mengen met rauwe ham of serano ham. De reden dat wij hiervoor kiezen i.p.v. uitgebakken ontbijtspek is simpelweg omdat serano ham een lekkere smaak heeft en dit net even dat extra geeft.

Kruiden

Wij hebben hier gekozen voor de Fast and Flavoured BBQ Rub. Deze allround BBQ Rub met als hoofdsmaken paprika, knoflook en chili past werkelijk perfect bij dit gerecht. Het geeft nog een extra dimensie aan de wat vlakke pittigheid van de jalapeno. Je kan natuurlijk ook voor andere rubs kiezen. Kijk voor andere rubs ook eens in onze webshop waar we een steeds groter assortiment rubs beschikbaar hebben tegen mooie prijzen. 

Atomic Buffalo Turds (ABT'S)

Stap 1, de Jalapeno’s halveren en uitlepelen. 

Het is hier de bedoeling dat je de Jalapeno’s pepers halveert en zorgt dat alle zaadjes en zaadlijsten verwijderd zijn. Ofwel de gehele binnenkant moet eigenlijk groen zien, al het witte kan worden verwijderd.
Stap 1 ABT's

Stap 2, de vulling klaarmaken en de gehalveerde pepers vullen

Bij de 2e stap gaan we de vulling klaarmaken. Hierbij snijden we de rauwe ham/serrano ham fijn in kleine stukjes zodat deze als ze gemengd zijn met de roomkaas er ongeveer uitzien als op bovenstaande afbeelding. Nadat je de roomkaas en de ham goed hebt gemengd kan je de pepers gaan vullen. Zorg hierbij dat je de vulling goed aandrukt en de gehele pepers goed vult.  
ABT's Kruiden

Stap 3, inrollen en omwikkelen

Nadat je de Pepers hebt gevuld plak je beide kanten weer tegen elkaar aan zoals op bovenstaand afbeelding. Nadat je ze tegen elkaar hebt aangeplakt omwikkel je het geheel met de stroken ontbijtspek en als finishing touch bestrooi je hier de Atomic buffalo turds rondom met de Fast and Flavoured BBQ Rub. Druk vervolgens de rub nog een beetje aan tegen de bacon of ontbijtspek.
Atomic Buffalo Turds (ABT's)

BBQ fase

Zorg dat je de BBQ klaarmaakt voor indirecte hitte rond de 150 graden. De temperatuur bij dit gerecht meet niet zo heel nauw dus je mag er best wat boven of onder zitten. Zorg er wel voor dat het echt indirecte hitte is en leg de ABT’s dus niet direct boven het vuur want dan gaan ze te hard. De BBQ tijd van dit gerecht ligt rond de 20-30 minuten maar houd als indicatie het omwikkelde spek maar aan, dit moet zoals op de foto mooi bruin en knapperig zijn. Rook de ABT’s in deze fase met wat kersen of appel rookhout. Mocht je dit niet hebben kan je dit ook bij ons in de webshop aanschaffen. 

Mocht je bovenstaand Atomic Buffalo Turds ofwel jalapeno poppers recept nou zelf hebben gemaakt laat het ons dan weten via social media of via de review mogelijkheid onderaan het recept. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt en we waarderen het als je jou ervaring deelt!  

Wil je dit soort recepten ook af en toe in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op de BBQ kan bereiden!

Als je van plan bent je BBQ arsenaal uit te breiden kijk dan eens bij ons in de BBQ shop. We hebben een steeds uitgebreider assortiment met verschillende BBQ producten van rubs en sauzen tot rookhout en een tal van verschillende BBQ accessoires

En ben je op zoek naar een soort gelijk formaat BBQ snack als de ABT’s? Kijk dan eens naar onze Shotgun Shells, Moink balls, Chicken Wings, Zalm-Bacon Bites.

Ben je naast de de fast and flavoured BBQ rub ook geintereseerd in andere soorten rubs? Kijk dan eens naar ons volledige BBQ rubs assortiment.

Als je verder vragen of opmerkingen hebt dan horen we het natuurlijk graag en kan je ons bereiken via WhatsApp, de socials of het contactformulier op de contactpagina.

En denk eraan,

Turn Don’t Burn

Atomic Buffalo Turds (ABT's)
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Atomic Buffalo Turds (ABT's) /Jalapeño poppers BBQ recept.

Dit heerlijke gevulde Jalapeño recept is net even anders en steelt de show bij feestjes en partijen.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, BBQ, Mexicaans
Trefwoord gevulde jalapeno
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 6 personen
calorieën 300kcal
Kosten 15

Ingrediënten

Instructies

 • De Jalapeno’s halveren en uitlepelen.  
  Het is hier de bedoeling dat je de Jalapeno's pepers halveert en zorgt dat alle zaadjes en zaadlijsten verwijderd zijn. Ofwel de gehele binnenkant moet eigenlijk groen zien, al het witte kan worden verwijderd.
  Stap 1 ABT's
 • De vulling klaarmaken en de gehalveerde pepers vullen
  Bij de 2e stap gaan we de vulling klaarmaken. Hierbij snijden we de rauwe ham/serrano ham fijn in kleine stukjes zodat deze als ze gemengd zijn met de roomkaas er ongeveer uitzien als op bovenstaande afbeelding. Nadat je de roomkaas en de ham goed hebt gemengd kan je de pepers gaan vullen. Zorg hierbij dat je de vulling goed aandrukt en de gehele pepers goed vult.
  ABT's Kruiden
 • Inrollen en omwikkelen
  Nadat je de Pepers hebt gevuld plak je beide kanten weer tegen elkaar aan zoals op bovenstaand afbeelding. Nadat je ze tegen elkaar hebt aangeplakt omwikkel je het geheel met de stroken ontbijtspek en als finishing touch bestrooi je hier de Atomic buffalo turds rondom met de Fast and Flavoured BBQ Rub. Druk vervolgens de rub nog een beetje aan tegen de bacon of ontbijtspek.
  ABT's Kruiden
 • BBQ fase
  Zorg dat je de BBQ klaarmaakt voor indirecte hitte rond de 150 graden. De temperatuur bij dit gerecht meet niet zo heel nauw dus je mag er best wat boven of onder zitten. Zorg er wel voor dat het echt indirecte hitte is en leg de ABT's dus niet direct boven het vuur want dan gaan ze te hard. De BBQ tijd van dit gerecht ligt rond de 20-30 minuten maar houd als indicatie het omwikkelde spek maar aan, dit moet zoals op de foto mooi bruin en knapperig zijn. Rook de ABT's in deze fase met wat kersen of appel rookhout. Mocht je dit niet hebben kan je dit ook bij ons in de webshop aanschaffen. 
  Atomic Buffalo Turds (ABT's)

2 reacties op “Atomic Buffalo Turds(ABT’s)/Jalapeño poppers BBQ recept”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.