Meteen naar de inhoud

Op zoek naar BBQ toebehoren? Kijk op onze webshop!

Bart van Heulen, TurndontBurn

Door Bart van Heulen

Mooi dat je onze blog gevonden hebt! De reden dat je hier op terecht bent gekomen is waarschijnlijk omdat je opzoek bent naar BBQ toebehoren? Laat het nou net zijn dat wij hier wel het een en ander over weten en ook hele mooie dingen in ons assortiment hebben!

Wat voor BBQ toebehoren heb je allemaal nodig?

Je moet natuurlijk ergens beginnen maar waar? Voordat je begint is het altijd handig om een lijstje op te maken waar je de verschillende dingen vermeld. Wij van Turn don’t  Burn zullen alvast een basis lijst voor je maken zodat je zelf minder moeite hoeft te doen voor als je de volgende keer gaat BBQ-en.

Basisbenodigdheden

Een BBQ (bij voorkeur houtskool of briketten)
Houtskool of Briketten
Rookhout
Aanmaakwokkels en een Kolenstarter of een elektrische BBQ aansteker
Staalborstel voor het schoonmaken
BBQ tang, spatel en een messenset
Aluminiumfolie voor de gepofte aardappelen
Aluminium druippannen
Bestek, borden en glazen
Peper en zout of BBQ Rubs/kruiden
BBQ Sauzen

Vlees, vis en groenten

Wat je precies bereidt op de BBQ is natuurlijk helemaal aan jou. Wij willen je meegeven dat het belangrijk maar vooral ook lekker is om wat variatie te hebben op de BBQ. Kies daarom niet alleen je standaard hamburger en worstje, maar ga ook eens voor een lekker stukje zalm. Deze kan je dan ook weer mooi garen in het aluminiumfolie. Kijk voor de groenten ook eens naar courgette of aubergine. Mocht je deze namelijk in lange plakken snijden kan je ze heel mooi om en om grillen op de BBQ , dit geldt bijvoorbeeld ook voor de groene asperges. Zorg wel dat je bij groenten wat meer aandacht besteed aan de kruiden die je ervoor gebruikt. Vlees en vis hebben namelijk van zichzelf al veel meer smaak dan bijvoorbeeld de groenten.

Rubs

Je hebt er vast wel eens van gehoord, BBQ rubs. Zo niet, dan gaan we je dat hier even uitleggen. BBQ rubs zijn kruiden mengsels van verschillende soorten kruiden die in veel gevallen het vlees beter tot zijn recht laten komen. Let wel op bij de aankoop van een rub dat je goed kijkt naar de inhoud van het mengsel, het kan namelijk zijn dat er bepaalde kruiden als koriander worden gebruikt. Deze zijn sterk van smaak en mocht je dit niet lekker vinden kan het natuurlijk je BBQ gerecht verpesten! Wij bij Turn Don’t Burn hebben al een ruim assortiment van No Rubbish rubs en sauzen. Kijk gerust eens in onze BBQ webshop voor het gehele assortiment.

BBQ toebehoren BBQ rubs smokey garlic

Turn Don’t Burn heeft naast de basisbenodigdheden ook het andere toebehoren voor jou! 

Wil je nieuwe BBQ benodigdheden kopen, of ben je benieuwd naar wat er allemaal te koop is om je BBQ skills te verbeteren? Kijk dan even in onze webshop via onderstaande link! Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een mooi leren BBQ schort? Die hebben wij in 3 verschillende kleuren!
Zwart leren BBQ schort voorkant

We hebben ook een aparte blog gemaakt voor onze leren BBQ schorten. Deze zijn gemaakt van echt leer! Lees verder op leren bbq schort kopen? Kijk eens bij ons op de webshop!

En wij maken eigenlijk ook het hele jaar door heerlijke recepten voor onze klanten maar natuurlijk ook voor onszelf. Kijk daarom een op onze BBQ recepten pagina of naar een van onze recente recepten, buikspek, pulled pork, pulled beef, picanha of shortribs. En voor heerlijke bijgerechten kijk dan eens naar de mac & cheese, gepofte aardappel of coleslaw. Deze toppers uit de Amerikaanse keuken doen het eigenlijk altijd wel goed bij de BBQ.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan horen we het natuurlijk graag en kunnen jullie ons bereiken via WhatsApp, de socials of het contactformulier op de contactpagina.

Eet smakelijk,

Turn Don’t Burn

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.