Meteen naar de inhoud

BBQ Accessoires kopen? Kijk op onze webshop!

Bart van Heulen, TurndontBurn

Door Bart van Heulen

Mooi dat je op onze blog terecht bent gekomen! Je wil waarschijnlijk BBQ accessoires kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We gaan je hieronder uitleggen wat wij allemaal doen om er voor te zorgen dat onze klanten de juiste BBQ accessoires in huis halen en veel plezier beleven achter en bij de BBQ!

De verschillende soorten BBQ accessoires

We zien de laatste tijd echt een trend op het gebied van de Kamado BBQ. Je hebt natuurlijk al allerlei bekende merken zoals de grondlegger: Big Green Egg of andere merken als Grill Guru en The Bastard. Veel van deze merken hebben zich natuurlijk al bewezen maar dit wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor nieuwe spelers in dit veld! Turn don’t Burn gaat in de nabije toekomst op dit gebied zeker zijn steentje bijdragen. Houd daarom onze site en sociale media kanalen goed in de gaten!

Forged Messen

We zien de laatste tijd ook echt een trend ontstaan op het gebied van Forged of wel gesmede (versterkte) messen. De reden dat deze messen gewild zijn is toch wel vanwege de ruige en ruwe uitstraling van het lemmet. Het lemmet is trouwens het gedeelte van het mes waar je mee snijd. Deze messen zijn naast dat ze er erg gaaf uit zien ook nog eens vlijmscherp. De scherpte van het mes komt mede door hoe vaak het staal gevouwen is tijdens het smeden. Hoe vaker je dit doet, hoe sterker het staal uiteindelijk wordt. De messen die wij verkopen zijn minimaal 50 keer gevouwen wat zorgt voor een heel sterk en robuust mes. Wil je dus een mooi BBQ accessoire kopen? Dan kan een Forged mes een hele goede optie zijn!

Gietijzeren pan

Je wil natuurlijk ook wel eens wat anders op de BBQ als een lekker stuk vlees of vis. Heerlijke black tiger garnalen wordt natuurlijk een beetje lastig op een rooster, hiervoor is een mooie oplossing bedacht. Je kan namelijk prima een pannetje gebruiken maar met een gietijzer krijg je gewoon het beste resultaat. Het is wel zo dat je een gietijzeren pan dient te verzorgen, hier vertel ik in een volgende blog meer over!

BBQ Handschoenen

Met een BBQ creëer je natuurlijk heel veel hitte en waar hitte is heb je gewoon de kans om je vingers te verbranden. Je hebt daar tegenwoordig hele stoere handschoenen voor die naast dat ze heel veilig zijn ook nog stoer zijn om te dragen. Zorg daarom altijd dat je gewoon goed beschermd bent. Het zou namelijk zonde zijn om je vingers te verbranden en daar de rest van de dag/avond last van te hebben.

Aluminium druippannen

We hebben bij Turn Don’t Burn ook nog hele handige accessoires genaamd aluminium druip pannen. Deze hebben we in 3 verschillende maten. De kleine variant, de large variant en de extra large variant. Perfect voor in je BBQ onder het te bereiden vlees of vis zodat het gedrup niet in je BBQ komt en alles een smeerboel wordt!

Rookhout

We hebben naast alle andere accessoires ook een groot assortiment aan rookhout in de volgende smaken: eiken, beuken, kersen, appel, hickory, rode wijnvaten en whisky vaten. Deze hebben we er dan ook weer in 3 verschillende soorten, rookmot, rooksnippers en rookchunks. Voor de toepassing van rookmot gebruiken we de cold smoke generator en voor de toepassing van snippers de RVS smokerbox. De chunks gaan zo bij het houtskool en zijn speciaal geschikt voor de wat langere bereidingen.

“Forged messen, echt een trend!”

Turn Don’t Burn heeft de juiste accessoires voor jouw! 

Wil je nieuwe BBQ accessoires kopen? Of ben je benieuwd naar wat er allemaal te koop is om je BBQ experience te verbeteren? Kijk dan gerust eens in onze webshop via onderstaande knop. 
BBQ accessoires kopen forged mes

We hebben naast mooie forged messen ook hele gave leren BBQ schorten te koop. Deze zijn gemaakt van echt leer! Kijk maar eens op de volgende blog! Leren bbq schort kopen? Kijk eens bij ons op de webshop!

Ben je naast accessoires ook op zoek naar mooie BBQ kruiden en sauzen? Kijk dan eens naar onze blog over deze smaakmakers. Of kijk direct in het assortiment van onze webshop.

Wil je dan ook nog inspiratie opdoen om deze BBQ rubs en sauzen toe te passen? Kijk naar onze buikspek, shotgun shells, moink balls, bavette rollade, pulled beef, diamanthaas en mac and cheese recepten.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan horen we het natuurlijk graag en kunnen jullie ons bereiken via WhatsApp, de socials of het contactformulier op de contactpagina.

Veel BBQ plezier gewenst,

Turn don’t Burn

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.